کشنده های وارداتی گمرک مرز بازرگان

کشور ما ایران چندین گذرگاه مرزی دارد که می توان از مرز بازرگان به عنوان یکی از مهم ترین گمرک های کشور نام برد. کشنده های وارداتی از گذرگاه مرزی شهر بازرگان که از توابع شهرستان ماکو در بخش غربی آذربایجان است وارد ایران می شوند. بازرگان تنها گمرک بیست و چهار ساعته و بین …

کشنده های وارداتی گمرک مرز بازرگان ادامه مطلب »

آنچه در این مقاله می خوانیم:

کشور ما ایران چندین گذرگاه مرزی دارد که می توان از مرز بازرگان به عنوان یکی از مهم ترین گمرک های کشور نام برد. کشنده های وارداتی از گذرگاه مرزی شهر بازرگان که از توابع شهرستان ماکو در بخش غربی آذربایجان است وارد ایران می شوند. بازرگان تنها گمرک بیست و چهار ساعته و بین المللی بین کشور ما و کشور ترکیه است.

کشنده هایی که به صورت کارکرده یا همان دست دوم وارد ایران می شوند، باید طبق دستور وزارت صنعت معدن و تجارت به دلیل اهمیت شاخصه های مربوط به کاهش آلودگی هوا و توجه به میزان تولید آلاینده های مخرب زیست محیطی حداکثر 3 سال از تاریخ ساخت آنها گذشته باشد و حتما در کشور های اروپایی یا کشور های توسعه یافته ی آسیای شرقی تولید شده باشند.

کشنده های وارداتی گمرک بازرگان

شاید شما هم اسامی بسیاری از این کشنده های وارداتی یا گمرک هایی که ترخیص آن ها را به عهده دارند مثل مرز بازرگان شنیده باشید.

می توان گفت با توجه به امکانات و کیفیت بهتر خودرو سازی در خارج از کشور ممکن است اکثر رانندگان ماشین های سنگین تمایلی به استفاده از کامیون کشنده و تریلر های داخلی نداشته باشند و ترجیح آن ها استفاده از نمونه های خارجی باشد.

این موضوع هم می تواند به دلیل مشکلات مربوط به تحریم ها باشد که ظرفیت های داخلی لازم برای ساخت خودرو های سنگین را نداریم و هم می تواند به دلیل وجود دست های پشت برده و دلالی و سود جویی بی حد و مرز تولید کنندگان باشد.

سازندگان داخلی نه رقیبی دارند که به خاطر وجود آن ها شکست بخورند و نه قیمت گذاری هایی که دارند آن قدر پایین است که این همه بی کیفیتی را توجیه کند اما همیشه به دنبال یک مقصر ناشناخته می گردند تا کاستی هایشان را از گردن خود برداشته و به گردن آن بیاندازند.

در بازار جهانی خودرو های سنگین کمپانی های مختلف مثل: ولوو (FH)، اسکانیا که زیر مجموعه ی برند فلوکس واگن است، ایوکو، دانگ فنگ و دایملر که آن هم زیر مجموعه چندین غول بزرگ خودرو سازی از جمله بنز و میتسو بیشی است، علاوه بر شهرتی که به خودی خود دارند جزو محبوب ترین کشنده ها در بین رانندگان ایرانی نیز هستند و به طور سالانه شاهد واردات چندین هزار دستگاه از آنها به داخل کشورمان هستیم.

کشنده وارداتی مرز بازرگان

استان آذربایجان غربی در مرز خود با کشور ترکیه یعنی شهر بازرگان، دارای یکی از مهم ترین نقاط گمرکی برای ترخیص کشنده های وارداتی است.

به واسطه ی توسعه تجارت شاهد این بودیم که بخش اعظمی از حمل و نقل در کل جهان به وسیله ی کامیون های باری سنگین و تریلی ها انجا می پذیرد. انندگان این نوع خودرو ها در روز و شب و در گرما و سرما این ارابه های غول پیکر را می رانند تا مردم برای دریافت کالاهای مورد نیازشان دچار مشکل نشوند و تمامی اغلام خوراکی و غیر خوراکی را سر موقع به مقصد برسانند.

در واقع خودرو های سنگین و باربری در دو نوع تولید شده اند که یک نوع آن ها کامیون است که بخش باری آن همواره به بخش کشنده متصل است، ظرفیت حمل بار در آنها حداقل 6 تن است و خود دارای انواع گوناگونی می باشد که با توجه به مشخصه هایی نظیر محور و وزن دسته بندی می شوند. نوع بعدی که پیش تر درباره ی آن صحبت کردیم کامیون کشنده است، کشنده ها اتصال همیشگی با بخش باری خود یعنی تریلی را ندارند و به صورت مجزا هم می توانند حرکت کنند، اصولا این دسته خودرو ها برای باربری های خیلی سنگین استفاده می شوند و به نام تریلی هجده چرخ شهرت دارند.

قیمت کشنده های وارداتی گمرک بازرگان

میانگین سن خودرو های سنگین در کشور زیاد بود و مسئولان را برآن داشت تا نوسازی این ناوگان را در دستور کار قرار دهند، قیمت های نجومی در نهایت منجر به آزاد سازی ترخیص کشنده های وارداتی از گمرک مرز بازرگان و سایر گمرکات در ایران شد.

کمبود ماشین سنگین در ایران قیمت ها را آن قدر بالا برده بود که خودرو های فرسوده و خارج از رده هم به راحتی قابل خرید نبودند و وقتی هم که در بازار، عرضه مطابق با تقاضا پیش نرود مسلما کنترل و تعدیل قیمت کار سختی می شود.

قطعا کشنده های ساخته شده در اروپا یا کشور ژاپن و کره تاییدیه های سازمان های محیط زیستی را دارند و ایجاد آلاینده یا مصرف سوخت در آن ها کمترین و استاندارد ترین میزان ممکن است، پس به صرفه ترین و با کیفیت ترین انتخاب برای مصرف کنندگان هستند.

وزارت صنعت معدن و تجارت نیز این مهم را خاطر نشان کرده بود و شرط صدور مجوز برای ترخیص کشنده های وارداتی را، همین موضوع عنوان کرده بود.

با ورود این دستگاه ها به کشور و پاسخگویی به تقاضا ی بازار، نمودار صعودی افزایش قیمت در خودرو های سنگین فرسوده هم شکست و سرانجام آن ها ورود به مسیر اسقاط شد.

ترخیص کشنده وارداتی

در شرایطی که 40 درصد از خودرو های سنگین در کشورمان ایران فرسوده اعلام شده بود، ساز و کار های لازم برای ترخیص هر چه راحت تر کشنده وارداتی باید تعیین و به سرعت اجرا می شد.

فشار تحریم های زیادی که علیه ایران اعمال گردیده است از یک سو باعث زیان دیدن واحد تولیدات کامیون و کشنده شده و از سوی دیگر باعث ایجاد خسارت در بخش واردات خودرو های سنگین، در جمع کل آمریکا با سد کردن راه واردات و هم راه تولید باعث ضرر دهی صنعت حمل و نقل جاده ای و ترانزیت در ایران شده است. واردات کشنده های دست دوم خارجی اگرچه به صورت دقیق و قانون مندی شده اجرا نمی شود اما باز هم تاثیرات خود را گذاشته و ترمز قیمت های سرسام آور را کشیده است.

با نوسازی ناوگان حمل و نقل جاده ای علاوه بر کمک به سلامت محیط زیست و رفع آلودگی هوا شاهد امنیت بیشتر در جاده ها خواهیم بود و رانندگان عزیز و زحمت کش نیز، هم راحتی و آسایش بیشتری دارند و هم در طی مسیر ایفای شغل در صورت بروز حوادث ناگهانی از میزان امنیت جسمانی بیشتری برخوردار خواهند بود.

اگر شما هم راننده یا مالک ماشین سنگین هستید و قصد نوسازی خودروی خود را دارید، همین حالا وارد بخش ارتباط با کارشناسان شوید و هر سوالی که دارید در آنجا مطرح کنید تا در اسرع وقت پاسخ پرسش های شما داده شود، همچنین با مراجعه به سایت می توانید قیمت لحظه ای همه ی مدل های موجود را مشاهده کنید و به کمک مشاوران ما مناسب ترین کشنده ی وارداتی که مد نظرتان است را با نازل ترین قیمت خریداری نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *